Blogger Layouts

i love my bff alot

Wednesday, June 22, 2011

ciri-ciri sahabat dan...


Apakah ciri-ciri seorang sahabat yang baik?
Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
  • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
  • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
  • Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
  • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
  • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu;
  • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
  • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
  • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu;
  • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
  • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
  • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan;
  • Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat;
  • Dia mendorongmu mencapai kejayaan di dunia dan akhirat.
Sebagai remaja yang terlepas daripada pandangan ayah ibu berhati-hatilah jika memilih kawan. Kerana kawan, kita bahagia tetapi kawan juga boleh menjahanamkan kita.
Hati-hatilah atau tinggalkan sahaja sahabat seperti dibawah:
  • Sahabat yang tamak: ia sangat tamak, ia hanya memberi sedikit dan meminta yang banyak, dan ia hanya mementingkan diri sendiri.
  • Sahabat hipokrit: ia menyatakan bersahabat berkenaan dengan hal-hal lampau, atau hal-hal mendatang; ia berusaha mendapatkan simpati dengan kata-kata kosong; dan jika ada kesempatan membantu, ia menyatakan tidak sanggup.
  • Sahabat pengampu: Dia setuju dengan semua yang kamu lakukan tidak kira betul atau salah, yang parahnya dia setuju dengan hal yang dia tidak berani untuk menjelaskan kebenaran, di hadapanmu ia memuji dirimu, dan di belakangmu ia merendahkan dirimu atau mengkhianati amanahmu. Bila telah di percayai, dia khianati. Bila telah di cintai, dia dustakan.
  • Sahabat pemboros dan suka hiburan: ia menjadi kawanmu jika engkau suka berpesta, suka berkeliaran dan ‘melepak’ pada waktu yang tidak sepatutnya, suka ke tempat-tempat hiburan dan pertunjukan yang melalaikan.
  • Sahabat yang membawamu semakin jauh dari Allah. Seorang yang tidak menambah kebajikanmu di dunia, lebih2 lagi di akhirat. Seorang yang tidak menambah manfaat kehidupanmu di akhirat, bukanlah temanmu yang sebenar.
Hati-hatilah memilih kawan, kerana kawan boleh menjadi cermin peribadi seseorang. Berkawanlah kerana Allah untuk mencari redha-Nya.

suhaiLi bloggie

untukmu...sahabat


‘Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..’
“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim)
ALLAH SWT mencipta makhluk di atas muka bumi ini berpasang-pasangan. Begitu juga manusia, tidak akan hidup bersendirian. Kita tidak boleh lari dari berkawan dan menjadi kawan kepada seseorang. Jika ada manusia yang tidak suka berkawan atau melarang orang lain daripada berkawan, dia dianggap ganjil dan tidak memenuhi ciri-ciri sebagai seorang manusia yang normal.
Inilah antara hikmah, kenapa Allah SWT mencipta manusia daripada berbagai bangsa, warna kulit dan bahasa. Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13, yang bermaksud:
“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan berpuak-puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu sama lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang lebih bertakwa. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya.”
Dalam Islam faktor memilih kawan amat dititikberatkan. Hubungan persahabatan adalah hubungan yang sangat mulia, kerana kawan atau sahabat berperanan dalam membentuk personaliti individu. Ada kawan yang sanggup bersusah-payah dan berkongsi duka bersama kita, dan tidak kurang juga kawan yang nampak muka semasa senang dan hanya sanggup berkongsi kegembiraan sahaja.
Pendek kata sahabat boleh menentukan corak hidup kita. Justeru, jika salah pilih sahabat kita akan merana dan menerima padahnya. Selari dengan hadith Rasululah saw yang bermaksud: “Seseorang itu adalah mengikut agama temannya, oleh itu hendaklah seseorang itu meneliti siapa yang menjadi temannya” 

suhaiLi bloggie

Thursday, June 16, 2011

bestnya

bestnya klow aku dpt handphone blackberry ni....
aku yg mntk kt ayh aku p mak aku yg dpt...tak aci ni....heheheheh
p apax2 pon jnji mak aku dpt.....
aku happy sbb aku lehh pkai kdt no prepad hahahaha
jht sungguh aku ank sp?? ni
hahahah

t mak aku topap aku tlg abis ann....
hahahha bukak fb kt blackberry....huhuhuh
gmpak...sungguh itu....

hahahah tkpa tunggu bila aku dah abis pMr t...aku dpt gaju aku beli apa yg aku nk...ambek koe....geram sungguh......t bila dah abis spM...smntara nk tunggu result....aku nk keje kerani....dpt uP gaji an...dlm seribu dlm tgn so leh lah aku beli ap yg aku nk

ats duit kerja aku penat lelah aku sndiri bru berbaloiiii

selama ni mak ayh aku yg beli an apa je yg aku nak....
macm ayh aku jenis yg seng mntk apa je sti ayh aku akn beli an

tapi mcm mak aku kena keje bru boleh,,,,
kiranya balaced lah ann......

klo dak t aku gediKKKK............nak beli aja
dulu ahh elokx2 ad 2 inset.....g jual...
aku jual hndsat aku yg touch pastu aku jual hansat slind.....pstu aku suwuh beli blackberry p tk dpt...g...
yg aku dpt handset...3G....skg aku pkai handst 3G klo ad pon aku nk 3G sp?? lorhh!!!.....cm kat rasa
ni ad line aja.....huhuhuhuhu......
suhaiLi bloggie

Wednesday, June 15, 2011

cody simpson song



suhaiLi bloggie

lirik cinta muka buku

Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

suhaiLi bloggie

cinta muka buku


suhaiLi bloggie

Monday, June 13, 2011

happy

happynya dpt pegi sek.....
tpi still asa pelik lah kenapa ekk....
myb sbb ad org yg tk dtg kot....huhuhuhu......

arini aku dpt meet haiza setelh berpish 2 minggu
ayt tk leh bla hahahahahha

p apax2 pon aku apy sgtx2....

dpt jumap dorg semua........
suhaiLi bloggie

Monday, June 6, 2011

hari kedia minggu kedua..

semakin hari semakin hilg..rindu aku nk tau kenapa?????

sbb dah nk sek dah pon p.....

aku mls nk g sek...

nk tau sb ap???

sbb t kena byk hmwork....

foningx2........

hahahha....

p apax2 pn...pada kwnx2 aku...yg bce coretn ni...........................happy and the nice day..everydy
suhaiLi bloggie

Sunday, June 5, 2011

puisi ikhlas driku untuk kamu semua yg ku rindu

menagis....ketawa...gembira..akn ku kogsi bersama

sedih tawa gembira ceria....aknku kogsi bersama...

dn seyum bahagia akn ku lakukn untukmu,,,

setiap kengn..setiap...perkataan drimu akn ku ingti...
setiap telatah dn sikapmu...akn ku kenagi...

dn setiap seyumnmu akn ku sanjungi.....
setiap titisn air matamu akn ku takungi....

tkkn pernah aku izinkn...
air matamu jatuh ke bumi...

akn ku cuba untuk menjadi sahabat mu yg setia...
akn ku cuba untuk menjadi temn dn raknmu yg setia...

dn jgn lah pernah kau meragui....
ke ikhlasn hatiku untuk menjadi sahabatmu....

dn jagn pernah lah dirimu..meragui itu,,,

jika kau mengenali diriku yg sesungguhnya....

aku sememgnya amat menyangi terhadap persahabtn....

jika CINta....bagiku hanya semntara dn jodoh itu d tntukn oleh yg maha kuasa....

tetapi persahabtn...itu..jua seperti cinTa....
ada yg setia ad juga yg hanya bila seng bersama bila sush hilg ke mna...

dn percayalah......

aku seorg yg setia akn persahabtn......
jika mmpunyai masalh....
luahkn lah padaku....
jika kau mmpercayngi diriku...

sememgnya akn ku tangisi jika kau prgi....

akn ku sedih dn surm tnpa kehadirnmu....

akn ku rindui setiap saat dn aktu ku bersamamu....

dn igtlah....

jika kau pergi dlu seblom kamu........

jgn lupa kirimkn doa dn slmmu padaku.....

kerana setiap saat...dn detik jm itu berjln......

setiap itu jua lah....

aku meraskn rindu terhadapmu.....


yg ikhlas driku.....Ct suHaili.......
suhaiLi bloggie

aritu...

aku suwuh ayh aku beli astro fist..citer merong mahawagsa....
giler...
gmpak giler citer tu....

naik bulu roma aku tgok citer tu....
tk btk kali kott....
aku tutup mata dh mcm tgok citer antu lah lak...

mne taknya berperg aja....
terigt aku kt kish para nabi....

sungguh besr pergorbanan dorg semata-mata nk bgi umat islm merdeka.......

hmmm............ayh aku ckp....
ahh kata nk tgok sgt tgok lah yg di tutup matanya np???/

mulalh kish usik mengusik mak aku ahh.....

suka no ngusik aku dah ah aku ni org yg jenis seng terpernjt....

mne tah terkejut aku...

sih serm ahh bgi aku citer hikayt merong mahawagsa tu....
suhaiLi bloggie

ni kakak agkt aku yg aku syg

nmanya ela....
nma pnjg tk psti...
rasanya shazila.....
sedp an nma kakak agkt aku......
dh lama tk contc dia...rindunya.......
erm....ap leh wt....
hmpon aku d sitr....
hahhhah....dohh...ckp indon lak....
dok ckp kedh lah
sbb kakak agkt aku ni org kedh.....
aku syg dia...mcm kakak aku sndiri....
sbb aku memg terigin nk jdi adik
d dunia realiti si aku knnya adik p kak

tkpa lah aku ad kak ngn abg....
ang agkt aku rahsia ehh
kak agkt aku ja yg lehh
heheheheh........


nk tgok muka dia tk

nk

nk...
nk....

oke lah aku bgi tgok nah,,,comel tk                                                              

comel...comel.....
suhaiLi bloggie

Friday, June 3, 2011

bosnnya on9 facebook

aku ngh dok penig....ni sbnrnya....
dah ah ngh dmm ni......
hmm........
rindunya tk terkata kt korg semua aw.....
tk sbr aku nk tunggu ari isnin
p sbnrnya

aku asa cm tk nk g sek pon ad
sbb nk kena antr folio...ngn hMwork tu.....
ish..mlsnya.....
aku asa...

p klo g sek...leh menuntut ilmu....
tpi klo duduk umh leh tgok tv....
klo g sek leh dpt kwn

klo duduk umah kesunyian....hmmm.................:'(

sedihnya hidup ni...
p apax2 pon....
kehidupn harus d  teruskn....betol tk....
huhuhu....
suhaiLi bloggie

adoii....zura ngh dok bce k....
ish.....
tk smpt nk lapik....
zura dh bce....
suhaiLi bloggie

hhahah lwak

hari ni aku dok mengusik kn baik ku..
zura

dia myb bercita-cita nk jdi penyarh kottt.........

yer ahh suka bercermh

sip sikit zura
lily pon mint gak

kasi ceramh free ni...

p kekadg j free
sesekali ad imblnya

hahahhah....
suhaiLi bloggie

rinduku setgh mati pada sahabtx2 aku....


suhaiLi bloggie

Thursday, June 2, 2011

inilah kengn aku bersama mereka....d hari guru













suhaiLi bloggie

happy vedio...


suhaiLi bloggie

new friends......♥♥...close friends...in facebook

fist.....nmanya zura.....itu j yg sy tau lah.....
dia ni ank bogsu kott.....
heheheh...zura st tak tau....sory klo slh fakta.......
dia ni memg spothing
kitaowg ber2 saling kogsi mengkogsi.......
bukn kogsi lu lagsi lu mati yer.....
heheheh...no..no..no.......tak elik..tu......
kita owg ber2 akn share prob togther.......
tk kira ah mslh apx2 pon....
alwys share.....
dialh bFF aku kt facebook.....ni.....
thz zura sbb sudi jdi kwn lily....hehehehhe
dia pggil  aku lily.....best...!!! kwn ngn dia.....
harap stu hari nnti dpt jumpa ngn dia...

oke yg  kedua....
nma dia...afiqah...khairuddin......
nma penuh tk tau lah....
tau nma fb j
heheheeh.........
fiqah ni pon sme cm zura...bff aku kt facebook....
kitaowg selalu share prob....
tk kira lah apx2 pon...
dia dok kuantn....
jauhkn dri aku....
tkpa...
jauh d mta dkt d hati....
heheheheh.....
ccceeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhh.......................ayt dia tk leh bllaa!!!!!........
uhuhuhu...fiqah ank bogsu....seronok aku kwn ngn dia.....
dia spothing..and klo sadx2..tell lily ehh
dia pon pggil aku lily...and now..aku sndiri dh selesa ngn pggiln lily tu......


yg ketigga.....nmanya eqin......
eqin ni dah lama aku kenal...
aku kenal eqin dulu bru zura ngn fiqah....
kita owg memg rpt...
apx2 mslh kita owg akn share......
happy gud lucky.....
dn happynig.........



yg ikhlas.....dri sahabatmu.......suhaili(lily)



                               

suhaiLi bloggie

lepas rindu aku

malam tdi..aku appy sgtx2.....sbb dpt contc ngn ejja....
mlm tdi kitaowg ber2 dok main msj...dri kol...12 smpai...
kol 1 pagi....bestnya aku asa....

lepas rindu aku...leps segala kerinduan aku dlm stu mlm tu
tpi hari ini rindu balik lorhh!!!.......

hmm....=(...rindu sgtx2....
mlm ni klo still ad krdt aku nk text dia lah....
dah ah miss sgtx2....
kenapa lah??/

aku ngn dia jauh sgt....
za...ingt tau....
aku sntiasa rindu kt dirimu....
ni
org kwinx2..gak....
kn kow yg kawin an...

so jgn lupa buat folio..ngn hMwork aw...
za klo minggu ke2 ko dh ad umah ko ckp aw kt aku...

mehh sini lah dtg umah aku....
rindu nk tgok muka kamu d dpn mata lah...
rindu segala-galanya tentgmu.....


yg ikhlas dri sahabatmu...  ♥♥♥♥






                                                                  






























































suhaiLi bloggie

close friends in 3 cemerlang

fist...nmanya.....penuh....nuratu haiza bt faizal...
       nma pggiln dia ejja....
       sek sma ngn aku dri drjh 1 smpai skg....
       dialah sahabat dialh kwn dia lah segala-galanya bgi aku....
      heheheh....... ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                                                                                        miss U ejja..  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
















seconds lak...yg kedua sp?? ekk asanya sp??? uhuhuh
kt kelas 3 cmerlg tu org kedua yg aku rpt tk slh eLly...hehhehe...
nma penuh dia eli aima shazila bt amran...
aku kenal dia pon dri ejja....
aku ni penyegn orgnya mna berani tgur,,,aritu aku tgor pon sbb tanya koll bp???
tol tk elly...hehehehh........
sajax2 tkda keja....best kwn ngn dia....
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                                      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                             ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥              ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥














yg thrd...pulak skrg ni aku rpt ngn rara......
dia ank bogsu.....
dulu aku kenal dia dri sharina....
nma penuh dia....
noor farahana bt boestaman..tol k aku eja ni dah ah nma bpk org....
rara klo slh sory ehh heheheh
   








yg keempt..alah dh terumi lak....
hahahah.....
tkpalh....yg keempat....nma dia nurul syazana bt azman...
org pggil dia ana....(ana rafali)..gelemor tu uhuhuhu......
jgn mrh ana...
hahahha....
dia ni happy gud lucky lak gak...
kekadg aku sndiri pon tk phm dia ni...
p dia ni nice....
dn peramah ah gak p malu jugk cm aku...kita geng an ana...
hahahahh










yg kelima....nma nya fathiah....
nma penuhnya...
nurul fathiah bt yusuf....
thiah tol tk nma ayh hang aku dok eja tu???klo slh sory yer....
hehehehhe.....  
♥♥♥
aku kenal thiah dri drjh 4 asanya an thiah..an....


kiranya bru kenal ahh ngn dia ni...heheheh p close....
thiah ni nice cute..dn baik....
best kn ngn dia....♥♥♥




asanya tu j koott......yg paling aku close....heheheh.......p apx2 pon.....t aku share g klo aku ajin bukk blog ni lah...
yer ahh aku ni dh ambek shif...keja mlm...jdi bibik...d rumah.....
so...kena terima kenyataan..lah...


yg ikhlas....dri kwn mu..semua...
suhaily....














        


suhaiLi bloggie

rindu kamu ank pejal..

vedio ni khas untuk....my bff......ejja....
suhaiLi bloggie

Wednesday, June 1, 2011

bosnnya

bosnnya on9 fb tnpa tmn baiku.....

rindunya kt dorg semua....

rindu sesgtx2......

miss korg semua.....
jgn lupa aku taw...

aku selalu igt korg...

ku akn selalu igt korg.....

blog ni dgr cm sedih j an
sbb aku ngh sad...
t klo

dah happy tukr leh mood dia
hheheh...........
suhaiLi bloggie

airin oldfriends

airin oldfriends

my facebook friends

my facebook friends
ini kawan fb sy nmanye zura nma penuh faizura sedap an sy kenal ngn dia dn stt rpt pon dgn secara tk sengaja sebb dia jenis yg open minded sy tk sgt p terigin giler nk jumpa dia kita org suka share prob sesama an zura an..hehehehehe,kekadg nk mention nma dia kt fb keliru ngn kwn sy g sorg tu zara...yelah sorg zara sorg zura....mne tk keliru ikikikkiki.....sy syg semua kwnx2 sy..termasuklah ngn budk ni...dialah tmpt sy share mslh ...dialah tmpt sy luahkn segala...isi hti sy...kalau allah izinkn sy nk sgt jumpa ngn zara zura fiqah ngn seindah....tk pon kwnx2 lama yg dh lama tk jumpa,,,ni nnti nk raya jgn lupa dtg umah taw zura....hehehehehehh

my close friends in fb

my close friends in fb
assalamualaikum. ini saya ingin kongsi cerita ini kawan baru saya di dalam facebook nama dia fuadah al-zahrah sedap nama dia dia seoarang yang baik peramah sporting teringin sangat nak jumpa dia buat pengetahuan semua zahra ini kawan baik eli,sy mula stt rpt ngn dia dsbbkn dia komn pic eli sjax2 tgur pstu lamax2 rpt tk sagka yg zara ni peramah giler spothing..dia ni comel an p tknk ngaku sme je ngn kwn dia tu...heheheeeh......kalau budk sek agama mesti muka sucix2 je..an bersih!!! je..baikx2 je...muka...jeles lak...hahahahah....

my picture with friends in 2 cemerlang

my picture with friends in 2 cemerlang

my old friends

my old friends
ini kwn lama sy sejak sek rendh lagi nk kata lama tk sgt sbb dia bru je msuk sek rasa tu mse drjah bp? ekk tah tak igt tpi kita org stt rpt mse drjh lima ngn 6..

sahabat

sahabat
haiza nma penuh dia nuratul haiza...korg nk tau sy ngn dia dulu tk lah rpt sgt kita org stt rpt giler mcm isi ngn kuku time form2...smpai skg..dia seorg yg perahsia giler..susah nk cogkil rahsia dia p sy lak kalau ad prob atau rahsia dialah org first yg akn sy citer dn semua rahsia sy ad kt dia p skg ni kami dh jrg masingx2 busy sibuk nk study tok pmR sy rindu sgt waktux2 sy ngn dia dulu haiza kalau kau bce post ni aku nk ckp yg aku miss ejja aku yg dulu riang dn happyx2...miss U my friends

old friends

old friends
amalina,elvi,shiba,and sharifah

this for all my love person

this for all my love person
ini pulak sy..nma penuh cT suhaili bt mohd shamsudin nma sy ni berbagai org pggil smpai pelik punya nma pon ad mcm kwn sy masura ad ke pggil sy sobali ,sobali pon bali lah jnji sedp hahahahah....sy ni permh bila dh kenal rpt..kalu tk sy ni pendiam..jenis tk suka bising sgt sy ad time bila happy bila serius bila nk study bila nk main fb ni blogger ni semua tk lah 24 jam ngadp nnti buta nohh!! mata sy dok ngadp lap ni lamax2...tol tk huhuhuhuuDownload: eType1.com/f.php

eli aima shazila

eli aima shazila
dialah kwn bru sy kita org berduaa mula rpt time buln 4 asanye....heheheheh...now skg mkin lama mkin selesa...so ap g keluarlh perangai gilerx2 aku yg tk leh nk d kwal ni...hahahahah.....dia ni kekadg lawak gak..igt dia ni serius je mklum nmpk mcm budk sek agama dulu first jumpa p dh lama agk dh yg dia ni budk sek agam tgok tudung pon tau....kn.....hahahah.....nma penuhnye eli aima shazila...kalau tulis kt dlm kotk kerts exm pmr tu gakx2 muat tk nma dia hahahahaha.....jgn mrh..gurau je ponbest kwn ngn dia...happening...g stu first tgok dia diam je kalau sy pon diam gak budk bru an....tpi sy stt rpt ngn dia pon d sbbkn kwn baik sy haiza...dia rpt ngn kwn baik sy tu so kena tempias lah kirnye g pon dlm stu kls memaglah an...huhuhuhuhu....

noorfarahana

noorfarahana
dia adalah kwn yg sy syg sgtx2..dia baik..walaupon kekadg perangai dia pelik...p sy sndiri pon tk sangka leh rpt ngn dia farahana aku syg giler kt kau...jgn lah ckp mcm tu sorrylah aku tk terniat nk lupkn kau memg aritu aku nk letk pic kau p aku igt nk dowlud pic kau yg lawa..tu p fb aku ni mslh lak so aku letk pic ni tkpa an..aku syg kau..!!

hidayah my old friends

hidayah my old friends
hidayah adalah kn lama saya kita org just meet bila sek agama aja sbb dia just sekolah agama kt sra best dpt kwn ngn dia p dulu sy ngn dia tk rpt sgt dia just rpt ngn kwn baik sy iaitu haiza.

blog titile